آکادمی زمانه
گروه آموزش رادیو زمانه زیر مجموعهای از بنیاد زمانهاست که از سال ۱۳۸۹ و با هدف تربیت علاقهمندان به حوزه روزنامهنگاری و اطلاعرسانی کار خود را آغاز کرده است.
گروه آموزش رادیو زمانه در سال نخست دروس مقدماتی مربوط به روزنامهنگاری را ارائه کرد و تعدادی زیادی از علاقهمندان ساکن ایران در این دروس نامنویسی کردند. تا به امروز نزدیک به سه هزار دانشجو در دروس زمانه ثبت نام کردهاند.
از ۱۳۹۰ تاکنون چندین درس دوره پیشرفته نیز به دروس مقدماتی و میانه اضافه شده و دانشجویان با استفاده از راهنماییهای مربیان مجرب میتوانند مهارتهای خود در زمینه نگارش خبر و گزارش و همچنین تهیه و تولید محتوای رادیویی و ویدئویی افزایش دهند.
شرکت در دورههای آموزشی زمانه برای تمامی علاقهمندان آزاد است و در انتهای هر دوره به دانشجویان گواهی پایان دوره داده میشود.
علاوه بر ایجاد فضایی آزاد و حرفهای برای تحصیل، دانشجویان میتوانند از امکانات وبسایت تریبون زمانه برای انتشار آثارشان استفاده کنند. یکی از اهداف تریبون زمانه در زمان راهاندزی ایجاد سکویی برای دانشجویان آکادمی زمانه بود تا بتوانند زیر نظر مربیان سطح کار خود را ارتقا بخشند و در نهایت مطالب خود را در وبسایت اصلی رادیو زمانه منتشر کنند، اتفاقی که تاکنون برای تعدادی از دانشجویان اسبق آکادمی افتاده و آنها در حال حاضر جزو نویسندگان و برنامهسازان حرفهای زمانه به شمار میروند.
گروه آموزشی رادیو زمانه در سال ۱۳۹۱همکاری با موسسه نبض ایران را آغاز کرد و با همکاری این نهاد آموزشی تاکنون چندین دوره آموزشی مرتبط با حقوق شهروندی و حقوق بشر را راهاندازی کرده است.
ارتقا میزان هوشیاری شهروندان نسبت به فضای اجتماعی و سیاسی اطرافشان، بهرهمندی از ابزار تکنولوژی آنلاین و استفاده آسان، امن و کاربردی اینترنت توسط شهروند/خبرنگاران همواره در دستور کار این گروه قرار داشته است.
رادیو زمانه
“رادیو زمانه”، رادیو و وبسایتی است برای عرضهٴ اخبار، گزارش، گفتگو و تحلیل درباره موضوعهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و نظری … زمینه سازی برای ایجاد رادیو زمانه در سال ۲۰۰۴ با کوشش ایرانیانی مانند فرح کریمی، نماینده وقت پارلمان هلند، صورت گرفت. رادیو زمانه از سیزده مرداد ۱۳۸۵ خورشیدی (چهارم اوت ۲۰۰۶)، همزمان با شب صدمین سالگرد جنبش مشروطه، فعالیت خود را آغاز کرد.
محور اصلی فعالیتهای «زمانه»، پشتیبانی از کوششهای فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی در ایران است. با توجه به نبود فضای باز رسانهای در ایران، یکی دیگر از اهداف زمانه، تلاش در جهت ایجاد تنوع رسانهای است.
«زمانه» میکوشد تریبونی برای صداهای «دیگر» باشد. این رسانه علیه تبعیض است و تلاش میکند امکانات اطلاع رسانی خود را در اختیار افراد و گروههای اجتماعیای بگذرد که مورد تبعیض قرار میگیرند. مباحث مربوط به زنان، اقلیتهای مذهبی، قومی، جنسی و … در کانون توجه «زمانه» قرار دارند.
«زمانه» یک رسانه باز و آزاد و انتقادی است. همکاران زمانه ضمن رعایت استانداردهای عمومی نویسندگی و ژورنالیسم باکیفیت، خلاق و نقاد، دستی باز در گزینش و پرورش موضوع دارند. هیچ مطلبی موضع رسمی «زمانه» در کلیت آن و یا در بخش مدیریت آن نیست.
فعالیت «زمانه» پیشبرد مجموعهای از پروژهه است که منابع مالی هر یک مشخص است. (از حامیان زمانه در بخش «پشتیبانان» نام برده شده است.) بخشی از بودجه زمانه از سوی پارلمان هلند تامین میشود، اما این رسانه به لحاظ عملکرد محتوایی کاملا مستقل عمل میکند. «زمانه» دارای جهت گیری سیاسیِ حزبی نیست. مطالب و برنامههای تهیه شده تاکنون، خود بهترین سند برای پوشش دادن ایدههای بسیاری از گروهها با گرایشهای گوناگون است.